Bestuurdersverzekering

De burgerlijke aansprakelijkheid autoverzekering vergoedt alle slachtoffers van het verzekerde voertuig, behalve de bestuurder. Die heeft niet de hoedanigheid van zwakke weggebruiker. Ofwel is de bestuurder in fout, en heeft hij dus op geen enkele vergoeding recht ofwel is hij in recht, en zal zijn vergoeding qua snelheid en omvang afhangen van de houding van de tegenpartij.

Het doel van een bestuurdersverzekering is de bestuurder te vergoeden (geheel of gedeeltelijk) voor de lichamelijke letsels die hij bij een verkeersongeval als bestuurder oploopt ongeacht of hij in recht of in fout is.

Hierop kan een uitbreiding genomen worden waardoor men verzekerd is als bestuurder van om het even welk voertuig, als passagier van een boot, trein, vliegtuig, als fietser en als voetganger indien men betrokken is bij een verkeersongeval. Uitbreiding naar bestuurder van een motorfiets is eveneens mogelijk.

Let op : wanneer u het voertuig bestuurt als werknemer tijdens uw professionele verplaatsingen, wordt u vergoed in het kader van de arbeidsongevallenverzekering.

Een formule op uw maat

  • uzelf als bestuurder van het omschreven voertuig;
  • uzelf als bestuurder van om het even welke wagen;
  • uzelf en uw gezin als bestuurder in alle wagens;
  • uzelf en uw gezinsleden in het verkeer : bestuurder of inzittende van om het even welk rijtuig (een auto, maar ook een bromfiets of een fiets), passagier van een openbaar vervoermiddel (zoals tram, bus of taxi) of als voetganger betrokken in een verkeersongeval.

Volgende waarborgen kunt u onderschrijven:

  • waarborg overlijden
  • waarborg blijvende invaliditeit
  • waarborg dagvergoeding (TAO)
  • waarborg medische kosten

Hoeveel krijgt u vergoed, en wanneer?

Onmiddellijke financiële tussenkomst voor alle geneeskundige zorgen die voortvloeien uit een ongeval. Ook bij blijvende invaliditeit en overlijden wordt u zo snel mogelijk vergoed. De grootte van de vergoeding bepaalt u zelf bij het afsluiten van de polis.

Wenst u een offerte ? Kom gerust eens langs.